Najbolji način da poboljšate izgled vaše web stranice je dodavanje fotografija, crteža ili videa, prezentacija ili tekstova. Upisivanjem u Google images vjerojatno ćete naći ono što tražite. Ali budite oprezni… Budite sigurni da ne kršite autorska prava nekog fotografa. Aplikacijom TinEye  na internetu i sam fotograf može pretražiti internet za svojim postavljenim slikama. Na ovim stranicama, prikazati ćemo najbolja mjesta za pretraživanje slika.

Besplatne slike

Ogromna količina besplatnih fotografija za vaše web stranice možete pronaći na stock.xchng.  Preko trideset tisuća fotografa iz cijelog svijeta je postavilo preko 350 000 fotografija koje su potpuno besplatne. Potrebna je jednostavna registracija i tada Vam je omogućen download besplatnih fotografija. Ako pripremate materijale za Vašu novu web stranicu Stock.xchng može biti dobar izbor za pretraživanje. Slike su potpuno besplatne pa se često nađu kao izbor web dizajnera.

MorgueFile je stvorio Michael Connors još kao student 1996. godine. MorgueFile sada održavaju i čine braća, Kevin Connors i Michael Connors zzajedno s Johannesom Seemann. Ako imate bilo kakva pitanja u vezi besplatnih fotografija kontaktirajte fotografe. Fotografije su visoke kvalitete. Besplatne fotografije možete koristiti u osobne svrhe, a u komercijalne bilo bi dobro da navedete autora fotografije. Izrada web stranica će biti puno lakša uz odlične fotografije.

Freerange je još jedno odlično mjesto gdje možete pronaći kvalitetne slike za web stranice. Izrada web stranica, priprema tekstova kao i priprema i traženje kvalitetnih fotografija zna biti vrlo zahtjevno i oduzeti mnogo vremena. Freerange nudi besplatne slike za komercijalnu i nekomercijalnu upotrebu. Freerange ima prihode od reklama. Slike su dodatno obrađene da bi bi bile što kvalitetnije, ali je zato kolekcija manja.

Openphoto su se pojavili prvi put 1998. godine i do sada su izgradlili solidnu zbirku fotografija. Besplatne slike su podijeljene u kategorije, pa ih je lako pretraživati i naći ono što vam treba.

Ako vam trebaju kvalitetne besplatne fotografije, teksture, predlošci logotipa i slično odličnu zbirku možete pronaći na Stockvault.net. Ove fotografije, crteži besplatni su samo za osobnu nekomercijalnu upotrebu.

Unprofound.com je zbirka fotografija koje možete koristiti bez ograničenja. Nije potrebna čak ni registracija da bi se došlo do besplatnih fotografija za vaše web stranice.

Zbirka besplatnih fotografija FreeMediaGOO.com koju ćete dosta brzo moći pregledati. Što se tiče licence, upotreba ovih slika je besplatna za osobnu i komercijalnu upotrebu. Slike mogu biti niže rezolucije.

Pixel perfect digital, ova zanimljiva web stranica sadrži preko 4000 fotografija koje su složene u kategorije. Sve fotografije podliježu Creative Commons licenci.