ScreenFly

Testiranje responzivnog dizajna na web stranici je definitivno najbolje testirati na samoj uređaju iako je činjenica da na to odlazi puno više vremena. A vrijeme je novac. Stoji i to da razni emulatori na pretraživačima štede vrijeme ali ipak nisu u mogućnosti prikazati web stranicu sa stopostotnom točnošću.

Simulacija takvim uređajima može nam pomoći prilikom testiranja točaka prelamanja te kako će se web stranica prikazivati na najpopularnijim uređajima.

ScreenFly, jedan je od alata koji omogućuje pregled vaše  web stranice na raznim zaslonima uređaja i rezolucijama. Vrlo je jednostavan za korištenje, potrebno je unijeti URL web stranice i pritisnuti tipku “idi” za početak.

Alat nudi mogućnost testiranja na određenim predlošcima koji su pripremljeni s točnim dimenzijama različitih uređaja. Osim toga, ako želite možete zadati vlastite dimenzije uređaja. Ako želite imati najbolje rezultate, koristite najovije verzije preglednika za testiranje reponzivnog dizajna kao što su Firefox, Chrome ili Safari.

ScreenFly ima mogućnost dijeljenje URL adrese, posebno je korisno ako se odvija komunikacija između klijenta i programera (dizajnera), ali stranica mora biti objavljena na internetu te ukazivati na određene značajke ili moguće probleme.

Viewport Resizer

Viewport Resizer, omogućuje testiranje objavljenih web stranica ali i onih koji su u razvoju. Mana mu je da ne radi u Internet Exploreru što bi bilo korisno kod prikazivanja responzivnog dizajna na windowsima.

Prednosti alata ViewPort Resizer:

  • dodavanje prilagođenih veličina zaslona u hodu
  • vizualni prikaz metrike uređaja
  • informacije o prikazanom prostoru (veličina, omjer, orijentacija i korisnički agent)
  • podrška za ispis (Chrome i Safari)

Nema instalacije, i ne zahtijeva download. Alat možete spremiti u Bookmark.