#Razmišljajte KREATIVNO

Koristan vodič za SSL i da li mi uopće treba?

SSL ili Secure Sockets Layer je tehnologija šifriranja napravljena tako da vaša internet veza bude sigurna te da čuva povjerljive podatke koje upisujete na web stranici. Kada je SSL certifikat instaliran, osigurava vezu između preglednika i web stranice.

WP Plugin za prikaz dostupnih proizvoda (OSCommerce)

U ovom tutorijalu biti će riječ o izradi WordPress dodatka (plugin-a) koji povlači trenutno dostupne proizvode u bazi trgovine OSCommerce i prikazuje ih na našoj web stranici na željeni način. Program napisan u php skriptnom jeziku vršiti će nasumični odabir 3 različita proizvoda iz baze podataka te ih prikazivati kao na slici (ispod naslova stranice – PLUGIN DEVELOPMENT).

Besplatne slike

Besplatne slike za vaše web stranice

Najbolji način da poboljšate izgled vaše web stranice je dodavanje fotografija, crteža ili videa, prezentacija ili tekstova. Upisivanjem u Google images vjerojatno ćete naći ono što tražite. Ali budite oprezni… Budite sigurni da ne kršite autorska prava nekog fotografa.

Besplatne slike

Testiranje responzivnog dizajna web stranice

Testiranje responzivnog dizajna na web stranici je definitivno najbolje testirati na samoj uređaju iako je činjenica da na to odlazi puno više vremena. A vrijeme je novac. Stoji i to da razni emulatori na pretraživačima štede vrijeme ali ipak nisu u mogućnosti prikazati web stranicu sa stopostotnom točnošću.

Seo, optimizacija web stranica

Optimizacija web stranice je dugotrajan proces, rezultati se ne prikazuju odmah. Neki put mogu proći mjeseci. Ako ne optimizirate sadržaj na web stranici, neće se prikazivati u pretraživanju ili će biti lošije rangiran ako sve nije izvedeno kako treba.

Responzivan dizajn web stranice

Responzivan dizajn web stranica nije  tako nedostižan. Tehnologija napreduje na dnevnoj bazi, a sve više i više ljudi koriste svoje smartphone za pregledavanje sadržaja online nego na svojim računalima ili laptopima. Tablet uređaji su postali mnogo moderniji od teških prijenosnih računala, a korisnici mogu pristupiti svemu što im je potrebno gdje god se nalazili.