Potražnja za izradom web stranica u WordPressu i dalje ne pokazuje znakove usporavanja. Redovito ažuriranje svih komponenti WordPressa ključno je za rad i sigurnost web stranica. Redovita ažuriranja obuhvaća ažuriranje CMS-a (sustava za samostalno ažuriranje sadržaja, dodataka (funkcionalnosti) i teme.

Uglavnom, održavanje uobičajeno nudimo našim klijentima koji su nas angažirali za druge poslove, npr. izrade web stranice tako da početno nismo fokusirani za održavanje web stranica. Za web stranice koje radimo unaprijed obavještavamo klijente da će za web stranicu biti potrebno kontinuirano održavanje sustava i sadržaja.

Treba li WordPress stranice održavati?

Da. I to redovito. Kako bi se osigurala sigurnost web mjesta na WordPressu, potrebno je stalno održavanje njegovog osnovnog koda i dodataka kako bi bili usklađeni s novijim verzijama.

WordPress je inače platforma koja je prilično sigurna za korištenje. Međutim njegova popularnost privlači hakere a vlasnici web stranica često nisu dovoljno upoznati s tehničkim aspektima da bi mogli sami održavati web stranicu. Nadzor sigurnosti je jedna od bitnijih stavki uključenih u naše modele održavanja web stranica.